Máglyarakás másképp
4 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
hozzávalók
- 1 kg fonott kalács
- 0.5 kg alma
- 20 dkg dió
- fél csomag fahéj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 csomag mazsola
- 1 db rumaroma
- 4 db tojássárgája
- 20 dkg margarin
- 1 liter tej
- 4 tojás fehérje
Elkészítés
A fonott kalácsot felszeletelem, a szeleteket cukros, tojásos és margarinos tejbe áztatom. Lerakom egy jénai aljára, megszórom cukrozott, darált dióval, majd rumaromával ízesített mazsolával. Rászeletelem az almát, megszórom fahéjas cukorral. 200 fokon sütni kezdem, majd amikor az alma kezd puhulni, ráteszem a tojásfehérjéből fölvert és lekvárral ízesített habot, végül barnára sütöm.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.